PARTNERI

 

SREDNJA EKONOMSKA ŠKOLA – SOMBOR

 

 

Apatinski put 90, 25000 Sombor, R.Srbija

telefon 025/421-217 faks 025/430-780

e-mail sekretar@ekonomskaso.edu.rs

www.ekonomskaso.edu.rs

Srednja ekonomska škola u Somboru je osnovana 1888. godine.Posle niza reformi,promena srednjeg obrazovanja škola od marta 1993. godine posluje pod nazivom Srednja ekonomska škola – Sombor. Učenici se obrazuju kroz dva područja rada: ekonomija, pravo i administracija i trgovina, ugostiteljstvo i turizam. Srednja ekonomska škola Sombor, ima misiju stručnog obrazovanja i vaspitanja mladih ljudi, osposobljenih da odgovore zahtevima posla u skladu sa evropskim standardima rada ili dalje školovanje. Početkom školske 2018/2019.godine Srednja ekonomska škola je proslavila 130 godina svog postojanja. Poslednjih godina Srednja ekonomska škola je prisutna u svim domenima školskog života, reformi stručnog obrazovanja, medijima. U školi se paralelno realizuje više projekata značajnih za razvoj i unapređenje nastave, prekogranične saradnje, multikulturalnosti, tolerancije. Vaspitno-obrazovni rad realizuje 66 nastavnika i tri stručna saradnika. Nastava se odvija na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku.

 

 

SECONDARY VOCATIONAL SCHOOL

 

 

Pod Bánošom 80, 974 11 Banská Bystrica, SLOVAKIA

telephone/fax +421 48 4724514 – secretariate

website: www.sosbanbb.sk

https://www.facebook.com/SOŠ-Pod-Bánošom-80-298306413548689/timeline/

e-mail: sos@sosbanbb.sk

Srednja škola za usmereno obrazovanje Pod Banošom 80 je osnovana 04. 09.2007. godine, spajanjem Privatne srednje škole i Poljoprivredne škole. Poljoprivredna škola je imala 50 godina dugu tradiciju u poljoprivrednim i prehrambenim obrazovnim profilima.  Novoosnovana škola ima za cilj da stvara kvalifikovane poljoprivredne i prhrambene radnike. U saradnji s Ministarstvom poljoprivrede stvorili su školu koja se fokusira na ruralni razvoj. Oni nude razne stručne i studijske obuke. Njihovi maturanti postaju privatni preduzetnici u ruralnoj oblasti i sposobni su da upravljaju zemljom u agrarnom turizmu i drugim poljoprivrednim uslugama. U prehrambenoj oblasti oni se trude da sačuvaju tradicionalne ukuse umesto da proizvode popularnu prerađenu hranu i mešavine. Oni podržavaju najnovije tehnologije isto koliko preferiraju i tradicionalne ukuse svojih proizvda. Na ovaj način oni žele da sačuvaju kulturološke običaje i specifičnosti, što smatraju kao glavni faktor u razvoju turizma uopšte.

 

AGRUPAMENTO DE ESCOLAS DE BARCELOS

 

 

Avenida João Paulo II

Telefon: 937 705 160  Faks: 253 809 368

e-mail secretaria@aebarcelos.pt

Página Inicial

Agrupamento de Escolas de Barcelos je nastala 4 July 2012, ujedinjenjem Škole Abel Verzim i Srednje Škole Barcelos.  Reč je o ujedinjenju škola sa važnom dimenzijom, implementacije na široj teritoriji Okruga Barcelos na obe obale reke Cavado, odgovarajući na obrazovne potrebe učenika od grada Barcelosa do Povoa de Varzima i do granica Esposende &#39 Uticaj Unije se duboko oseća u oblastima zajednica Barcelos, Arcozelo, Vila Fresquinha, Barqueiros, Cristelo, Faria, Fornelos, Gilmonde, Milhazes, Paradela, Vila Seca i Vilar de Figos i to s jačim tradicionalnim snagama nego što je to prethodno bilo predviđeno, širom zajednica Barcelosa, naročito u onim koje su smeštene u blizini reke Calvado. The Agrupamento de Escolas de Barcelos pohađa 2400 učenika između 3 i 18 godina, a zaposleno je 260 nastavnika. U okviru škole se nalaze zabavište, osnovna škola i srednja škola. Školska Unija Barcelos je u proteklih 10 godina ralizovala razne evropske projekte iz oblasti Comenius, Leonardo da Vinci, Individualne mobilnosti učenika i Asistencije za kontinuirano usavršavanje nastavnika.  Internacionalizacija Unije &#39 čini njene učenike snažnom tačkom društva i doprinosi unapređenju, razvoju i širenju njihovog uticaja na svet i zapošljavanje. Takođe se prepoznaje važnost trajnog i kontinuiranog usavršavanja nastavnika. Na ovaj način motivišemo nastavnike da učestvuju u obukama, redovno pohađaju seminare, naučne i pedagoške kurseve, te tako unaprede svoje performance.