ОБУКА „ПРЕДУЗЕТНИЧКИ АСПЕКТИ КЕТЕРНИГ БИЗНИСА“

 

Средња економска школа Сомбор је у оквиру пројекта под називом  Кетеринг услуга/Caterers on the run, број уговора 2019-1-RS01-KA202-000847, који је финансиран у оквиру Европског програма за образовање ЕРАСМУС+, обавила посету Португалији, где је одржана  тренинг обука под називом „Предузетнички аспекти кетеринг бизниса“. Обуку је организовала партнерска школа Agrupamento de Escolas de Barcelos, Барселос. Средњу економску школу из Сомбора представљали су наставници: Мелита Даниловић, Бојан Суботић и Марија Шијан.

Обука је имала за циљ да развије професионалне компетенције наставника стручних предмета које се тичу предузетничких вештина са акцентом на дистрибуцији и промоцији савремене кетеринг услуге.

Поред наставника Средње економске школе из Сомбора и школе из Португалије, обуци су присуствовали и наставници Средње одборне школе из Банске Бистрице, Република Словачка. Обука је одржана у периоду од 2. до 5. октобра 2021. године.

Наставници су имали прилику виде Атлански океан, те да обиђу и  град-луку Порто, који је, због своје архитектуре и бројних мостова на реци Дуро стављен под Унескову заштиту. С обзиром да је посета овој земљи уприличена  у јесен, посебно искуство је било прошетати чувеним португалским виноградима и пробати грожђе од којег се прави познато слатко вино “Порто” које краси многе столове кетеринга за венчања, широм света.